Hallitus

Kuva: Laura Tammisto.

Tiina Pöhö, hallituksen puheenjohtaja

Kirjanpito on kivaa…! Tykkään työstäni ja olen unelma-ammatissani. Odotan innolla joka aamu, että pääsen taas selaamaan asiakkaitteni kirjanpitomateriaalia. Minulle jokainen tuloslaskelma ja tase ovat kuin pieniä novelleja, jotka kertovat minulle paljon enemmän kuin uskoisikaan. Olen ollut yrittäjänä 20 vuotta, enkä aio ikinä jäädä eläkkeelle.

Yrittäjäksi ryhtyminen oli aikanaan elämäni paras päätös. En ole katunut tätä päätöstä päivääkään. Tykkään siitä, että saan päättää itse omista asioistani. Olen valmis kantamaan päätösteni seuraukset ja toisaalta osaan nauttia oikeiden valintojeni tuomasta tyydytyksestä.

Minua kiinnostaa muiden yrittäjien auttaminen ja siksi olen mukana Tampereen Seudun Yrittäjänaiset ry:n toiminnassa. Koen, että urani tilitoimistoyrittäjänä on antanut minulle valmiuksia auttaa muita yrittäjiä yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheessa eteen tulevissa haasteissa.

Toinen missioni on innostaa muita sijoittamisen pariin. Olen itse sijoittanut jo 30 vuotta. Toivottavasti omat kokemukseni sijoitusmaailmasta toimivat muille innostavana esimerkkinä.

Se aika, minkä maltan olla pois töistäni, vietän mieheni ja koirani kanssa. Harrastan salsaa, punttien nostelua, joogaa, ilmapistooliammuntaa, lenkkeilyä ja olen intohimoinen äänikirjojen suurkuluttaja. Mieheni kanssa matkustelemme ja hankimme avoimin mielin kokemuksia.

puheenjohtaja@tsyn.fi | p. +358 50 560 9900
Tilitoimisto Tizian Oy


Studio Torkkeli / Laura Tammisto

Kati Vasell, varapuheenjohtaja & viestintävastaava

Yritykseni on Katin Kujeet. Teen sekä puhuttua että kirjoitettua viestintää. Toimin ammattijuontajana ja tapahtumatuottajana sekä kirjoitan mm. somesisältöjä, nettisivutekstejä ja mediatiedotteita.

Näiden lisäksi toimin myös stylistinä sekä seksuaalineuvojana. Olen myös osakkaana Toinen Tulevaisuus Oy:ssä, joka tarjoaa mielenterveys- ja päihdepalveluita nuorille ja heidän perheilleen. 

Yrittäjänaisten jäsenenä olen ollut yrittäjätaipaleeni alkuajoista lähtien eli vuodesta 2010. Olen ollut aktiivinen hallituksessa myös aiempina vuosina ja 2017-2018 toimin yhdistyksemme puheenjohtajana. Vuosina 2020-2023 olin mukana myös Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa.

Kotona arjen jakaa kanssani kaksi ihanaa tytärtä, joiden takia sytyn joka päivä edunvalvontatyöhön. Niin kauan, kun se mitä meillä on jalkojen välissä, vaikuttaa palkkaamiseen ja palkkatasoon, vauva-arjen epätasa-arvoisuuteen ja jopa yrittäjänä kohteluun – meillä on tärkeä työ tehtävänä.

Minusta löytyy sopivasti Popedaa – ripaus rockia ja tuhdisti tamperelaisuutta😉

Mainosversio Katista (LinkedIn)
Todellisempi versio Katista (IG)

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostilla kati.vasell(a)gmail.com tai puhelimitse 040 756 9720. 

Nettisivut katinkujeet.fi

kati.vasell(a)gmail.com | p. +358 40 756 9720
Katin Kujeet | katinkujeet.fi

Mainosversio Katista (LinkedIn)
Todellisempi versio Katista (IG)


Kuva: Laura Vesa

Heli Ruoho, jäsenrekisterinhoitaja

Keikkailen videokameran kanssa ympäri Suomea striimaamassa tapahtumia nettiin. Ohessa teen ja ylläpidän kotisivuja, välistä saatan rykäistä taittotöitäkin. Yritykseni perustin vuonna 2007 ja Yrittäjänaisten jäsen olen ollut vuodesta 2011.

Vapaa-aikaani vietän mieheni, parin kissan ja kirjojen parissa. Välillä menee remontin puolelle.

jasenasiat@tsyn.fi | p.+358 40 5284 937
Mediakimuli Oy | www.mediakimuli.fi


Pia Kuitunen, huoneistovastaava

Yritys Z-ravintola Oy: Zipatta ja päätyönä pitopalvelu, jota on tehty jo vuodesta 1996. Hoidetaan Nokian Urheilijoiden Nou Majaa sekä Tampereen Ruotsalainen klubin, OAJ:n rakennusliiton ja KOO VEEn  pitopalvelua. Lisäksi meillä on lounasravintola Zipatta-K Pyrollin tehtaassa, Amerilla henkilöstön lounasravintola,  Zipatta Konsa konservatoriolla ja kesäkahvila Zipatta Ännä Jänissaareessa Näsijärven purjehdusseuran tiloissa.

Yrityksen toimiala: Olen ollut yhdessä ravintola-alanyrittäjänä siskoni Miian kanssa vuodesta 1996. Meillä on ollut monenlaista ravintola-alan yritystä; Zipriina, Zarillo, Räpä Rällää, Zok Wok, Eloveena puurobaari, Zipatta keskusta/Hiedanranta/Konsa/Ännä/Kotelotehdas ja Kotilon saunavuokrausta ja catering.

Perhe: Asun avoliitossa ja lisäksi 2 koiraa ja kissa.

Tausta: Siskollani oli ravintola-alan esimieskoulutus ja itselläni YO-merkonomin koulutus ja olin pankissa töissä, kunnes lama tyhjensi pankeista määräaikaiset henkilöt. Opiskeluaikoina olin ollut extrana ravintolassa. Sitten palasin ravintola-alalle ja olin 3 vuotta Kreikassakin töissä. Siskoni tuli lomalle Kreikkaan ja ruvettiin haaveilemaan omasta yrityksestä. Isämme ja isovanhempamme olivat olleet yrittäjinä, joten se tuli veren perintönä.

Niin saimme rahoituksen Finnverasta ja apuja Ensimetristä. Päivääkään en ole katunut, että lähdin yrittäjäksi. Onnellinen olen siitä, että yhtiökumppanina minulla on oma sisko. Koskaan en ole yksin suurten päätösten edessä ja saa aina voimaa ja turvaa toisesta. Riideltyähän tulee paljon, mutta meillä puhutaan asiat suoraan, ei jää mitään hampaankoloon, ja asiat sovitaan aina ennen iltaa.

Verotarkistus oli varsinainen yrittäjyyden oppikoulu. Positiivinen ja optimistinen ajattelutapa kantaa.

Voin sanoa, että vielä 27 vuoden yrittäjyyden jälkeenkin päivääkään en vaihtaisi pois, oppirahoja on tullut maksettua, mutta työ on ollut mielekästä. Ravintoloita on tullut myytyä ja rakennettua matkan varrella, mutta aina ollaan tehty omanlaisia, omaan elämäntilanteeseen sopivia. Yrittäjyydessä parasta on rakentaa aina itselle mieluinen työ ja työympäristö. Rohkeutta on tehdä muutoksia ja muuttaa liikeideaa oman mukavuuden mukaan.

Tampereen Seudun yrittäjänaisilta olen saanut hyvää verkostoa yritykselle, ihania ystäviä ja tukee eri yrityksen vaiheiseen. Yhdessä meissä on voimaa ja virtaa. Olen ollut kerran vuoden yrittäjänainenkin 2018 ja olen siitä erittäin ylpeä ja arvostan sitä.  Hallituksessa olen työskennellyt ensin 3 vuotta ja nyt toista kertaa kolmatta vuotta. Hallitustyöskentely on erittäin mielenkiintoista ja siinä oppii paljon.

Vinkkinä muille yrittäjille: Sinä itse teet bisneksestäsi omanlaisen työpaikan sinulle, heittäydy ja nauti! Muista pitää itsestäsi myös huoli.

pia.kuitunen@z-ravintola.fi | p. +358 50 5644 646

Ravintola Zipatta | https://www.z-ravintola.fi
Facebook: @zipatta | Instagram: zipatta


Kuva: Laura Heinovaara

Kissu Ailoranta, sihteeri

Olen rouva Isokenkä Tampereen Tammelasta. Meiltä Specistä isojalkaiset naiset ja miehet löytävät kauniita ja jalkaan mukavasti solahtavia kenkiä. Oman elämän kuningatar tai kuningas voi inspiroitua muotisuunnittelijoiden aina uusiutuvista kenkäluomuksista!

Nyt kun yrittäjäntaivalta on takana kohta parikymmentä vuotta, koen, että minulla itselläni on jotakin annettavaa yrittäjänaisten yhdistyksen toimintaan, nyt sihteerin toimessa.

Vapaa-ajalla käyn tanssitunneilla, teen kuvataidetta ja hiukan opiskelenkin. Toki miehenkin kanssa järjestyy yhteistä aikaa, lapset ovat jo omillaan ja aikuisia.

info@tsyn.fi | p. +358 40 4133 442
Spesiaali Koot AP Oy | https://www.speci.fi/


Mira Paasimaa

Mira Paasimaa, some-vastaava

Olen Mira Paasimaa ja päätoimisesti yhtiöni Restamamit oy, toimittaa ravintola-alaa.

Vuodesta 2008 olen toiminut yrittäjänä, pieni tauko mukaan lukien ja viimeisimmät 26 vuotta olen tehnyt lähinnä ravintola-alan hommia jonka aikana minulla on ollut kolme omaa yritystä.

Yrittäjyyteni yhteydessä olen opiskellut kirjanpitäjän-, sisustusremontoija-artesaanin- ja MaRan esimiesten erikoisammattitutkinnot sekä erikoistunut yrittäjyyteen.

Toimipaikkaani Kalkun Pub & Bistroa olen nyt pyörittänyt vuodesta 2015. Kalkun Pub täyttää ensi vuonna 50 vuotta, joten sillä on hyvin vakiintunutta asiakaskuntaa ja uusia sukupolvia hankitaan koko ajan erilaisilla nykypäivään sopivilla tapahtumilla. Pub & Bistron liiketoimintaan kuuluu viikottaiset tapahtumat, kaikenmoiset pyhät ja teema-illat sekä asiakastilaukset, mistä vain mahtavat juhlat saadaan aikaan.

Teen itse suorittavaa asiakaspalvelutyötä todella paljon, koska haluan olla paikalla näkemässä kuinka asiat toimivat palvelu tasolla. Näin pystyn ottamaan kantaa mahdolliseen kehittämiseen heti ja vaikuttamaan asiakas kokemukseen. Teen itse myös mainokset, sometan, kehitän, teen hallinnolliset paperityöt ja ilmoitan luvanvaraiset pakolliset ilmoitukset. Näiden päälle tietenkin pyrin pitämään henkilökunnan hyvillä mielin, koulutettuna ja kiertämässä kanssani alan messut sekä etsimässä uutuuksia maailmalta.

Olen myös asuntosijoittaja ja tämän lisäksi käynnistelen ajan mahdollisuuksien lomassa Miraksat yritystäni, jolla teen sisustusremontointi-artesaani töitä.

Some-vastaava | info@tsyn.fi | p. +358 50 524 8423
Kalkun Pub & Bistro  | kalkunrestamamit@gmail.com
https://www.facebook.com/kalkunpub/
Miraksat | mira.miraksat@gmail.com


Kuva: Tuula Hautamäki

Minna Vakkila, rahastonhoitaja, varajäsen

Olen Kotihoiva Tähtihetken ammattilainen ja kiireettömän kotihoivan yrittäjä. Sydämeni sykkii ikäihmisten ja avuntarvitsijoiden hyvinvoinnin puolesta, ja tarjoan laadukasta, yksilöllistä ja välittävää hoivaa asiakkailleni. Yritykseni tavoitteena on tukea asiakkaitani elämään täydesti ja nauttimaan jokaisesta hetkestä ilman kiireen tuntua.

Lisäksi tarjoan tilitoimistoni Minkava Oy:n kautta laadukkaita taloushallinnon palveluja pienille ja keskisuurille yrityksille. Tavoitteenani on tehdä asiakkaani taloushallinnosta mahdollisimman mutkatonta, jotta hän voi keskittyä liiketoimintansa kehittämiseen.

Välitän yhteistyökumppaneitteni Aadomus ja MarMan kautta kalustettuja ja täysin varusteltu-ja huippuluokan asuntoja kohteissa, kuten Kannen Topaasissa ja Aleksanterinkadulla. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden nauttia ainutlaatuisesta tapahtumakokemuksesta 22 hengen aitiolla Nokia Arenalla. Aitio tarjoaa upeat puitteet viihtyisään yhdessäoloon ja huippuluokan palveluihin. Lisätietoa: www.continent.fi

Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa – salsa on saanut sydämeni sykkimään oikeassa rytmissä. Nautin myös Oulangan luonnossa liikkumisesta ja viime aikoina olen innostunut uudelleen ulkomaanmatkoista. Lisäksi teen jonkin verran vapaaehtoistyötä Mummon Kammarissa.

rahastonhoitaja@tsyn.fi | p. +358 44 5855 731
Kotihoiva Tähtihetki ja Tilitoimisto: info@minkava.fi | vakkila.minna@gmail.com


Krista Ollanketo, huoneistovastaava (tarvittaessa)

Esittely tulossa…

Yhteystiedot tulossa…