Jäsenesittely: Annu Oksala

Aurinkoisen syyssunnuntain kruunaa haasteita rakastavan ja yhteistyöstä luonnonmukaisen vaatebrändin kanssa haaveilevan jäsenemme Annun esittely.

Nimi: Annu Oksala
Yritys: Helakka
Yrityksen toimiala: Käsintehdyt korut
Paikkakunta: Tampere
Yrityksen kotisivut: http://www.www.helakka.fi

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

Minulla on aina ollut taipumus taiteellisuuteen. Opittuani työstämään lasia tätini opastuksella n. 16 vuotiaana, intohimoni näpertelyyn ja kauniiden teosten luomiseen paisui yli oman korulippaani. Itse korujen valmistusta ja satunnaisia torimyyntejä tein jo vuonna 2006, mutta itse yrityksen laitoin pystyyn vasta vuonna 2016 verkkokaupan merkeissä.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Ratkaisukeskeisyys. Rakastan haasteita ja olen innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni. Ongelmien ilmetessä ”otan härkää sarvista” ja näen ongelmat lähinnä haasteina/arvoituksina, jotka pitää yrittää ratkaista. Näen että luova ajattelutapa ja asioiden hahmottamiskyky auttaa myös tässä paljon.

Olen itseoppinut monessa asiassa (enkä aina helpoimman kautta), sillä olen huono pyytämään apua, mutta varmasti ratkaisukeskeisyyteni on ollut avuksi oman yrityksen ja siihen liittyvien valintojen ja selvittelyjen kanssa tässä matkani varrella.

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

Ensimmäinen asiakkaan teettämä tilauskoru. Yrittäjätaipaleeni alussa olin tottunut myymään vain valmiita, oman visioni mukaisia tuotteita. Oli mielenkiintoista ottaa haaste vastaan ja istu asiakkaan kanssa alas ja visioida millaisia tuotteita hänen tuomistaan materiaaleista voisi valmistaa.

Lopputuloksena oli korusetti häihin, sekä rannekorut kaasoille ja anopille. Oli kovin palkitsevaa tehdä merkityksellisiä tuotteita merkitykselliseen tapahtumaan – muistoksi ikimuistoisesta päivästä.

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Olen loppujen lopuksi melko introvertti ihminen (vaikka aina ei uskoisi). Pystyn viihtymään pitkiäkin aikoja keskenäni käyttäen ajan pelkästään suunnitteluun ja miettimiseen.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Seurustellen ja puuhastellen ystävien, tuttujen ja koiravaarini kanssa. Visioiden uusia luomuksia, ulkoillen sekä rakennusprojektin parissa.

Mistä haaveilet?

Lisää aikaa käsitöiden parissa sekä oma vakituinen pikku putiikki tai yhteistyö esim. luonnonmukaisen/kierrätysteemaisen vaate- tai asustebrändin kanssa.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Vaellusretki Uuteen-Seelantiin tai Australiaan. Kaunis luonto ja maisemat, jossa silmä lepää ja ajatukset tuulettuvat.

Vinkkisi muille yrittäjille?

”Tunne asiakkaasi, usko omaan tekemiseen ja muista että rajallisilla resursseilla ei voi saada kaikkea.”

Motto?

“Never settle”, voisi kääntää esim. Jatkuvasti kehitä & kehity.