Jäsenesittely: Kati Vasell

Tänään esittelemme yhdistyksemme varapuheenjohtajan Katin, joka mielellään heittäytyy asioihin mukaan jännityksestä huolimatta ja haaveilee 10.000 IG-seuraajasta.

Nimi: Kati Vasell
Yritys: Maikki Media Oy
Yrityksen toimiala:

Maikki on minun ja Tuuli-Elina Ruuskasen yhteinen yritys. Maikki kouluttaa ja välittää juontajia ja juonnamme myös itse paljon erilaisia tapahtumia. Lisäksi pidämme esiintymistaitoja vahvistavia valmennuksia henkilökohtaisesti sekä ryhmille. Uusimpina tuotevalikoimaamme on tullut myös esiintymisen verkkokurssit, mm. Juontamisen perusteet sekä asiantuntijoille suunnattu Vaikuta varmalta – erotu eduksesi.

Toimiva tyyli: Juontamisen lisäksi toimin stylistinä ja teen BC-värianalyysejä, muodonmuutoksia ja koulutan pukeutumista. ”Jokaisella on oikeus on olla parhaimmillaan – päivittäin”. Toimiva tyyli tarjoaa henkilökohtaisen palvelun lisäksi myös verkkokursseja oman tyylin löytämiseen.

Paikkakunta: Tampere
Yrityksen kotisivut: https://maikki.fi • https://toimivatyyli.fi/

FB: Maikki Crew ja Toimiva tyyli
IG : maikki_crew ja toimivatyyli

Myös aktiivinen somessa, henk.koht. tilit Kati Vasell nimellä LinkedIn, Facebook ja Instagram – verkostoidun mielelläni!

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

Ryhdyin yrittäjäksi alkuvuodesta 2010, kun olin jo pidempään tehnyt opintojen ohessa messuemännän töitä, promoja ja toiminut mallina. Sitten kävin viikonlopun mittaisen juontamisen kurssin ja siellä sanottiin, että on helpompi saada keikkoja kun on laskutusmahdollisuus. Joten y-tunnus hankintaan siltä istumalta ilman minkäänlaista kokemusta tai tietoa mitä tuleman pitää – ja sillä tiellä olen.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Ehkä paras luonteenpiirteeni on avoimuus. Olen avoin ja aito uusia ihmisiä, tilanteita ja asioita kohtaan. Harvemmin kieltäydyn, että joku asia pelottaisi vaan haluan heittäytyä, nähdä ja ottaa selvää jännityksestä huolimatta. Teen paljon asioita ja pohdin vasta jälkeenpäin, että olikohan fiksua . Siksi varmaan olen niin monessa projektissa mukana ja jokainen päivä on seikkailu!

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

Mieleen on jäänyt monta upeaa konserttielämystä taitavien muusikoiden kanssa (mm. Lumous – lauluyhtyeessä) ja ahaa-elämystä ihanien laulunopiskelijoiden kanssa työskennellessä. Olen myös yhdessä kollegani Kirsi Sipisen kanssa kirjoittanut laulunopiskelua tukevan kirjan ”Nuotin vierellä – Rautalankaa laulamisesta”, johon johtaneen monen vuoden työn koen suurena saavutuksena.

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Kyllähän tähän reiluun 10-vuoteen on paljon mahtunut. Ehkä opettavaisin kokemus on yritystoiminnan alkutaipaleelta, kun puhelinliittymiä kaupattiin aktiivisesti. DNA:lta oli tullut jo 3 puhelua samalla viikolla. Olin sanonut, etten vaihda liittymää. Sitten tuli 4 puhelu: ”Jori DNA:lta moi.. *** Ennen kuin hän ehti sanoa mitään enempää, keskeytin ja aloitin touhtuneena: ”Eikö teillä nyt jumalauta uskota, etten ota sitä liittymää. Olet neljäs soittaja tällä viikolla. Onko teillä joku lista, mihin voit merkitä mut, ettei sieltä soiteta enää!!” Johon puhelimen toisesta päästä sanotaan: ”Joo-o, onhan meillä sellainenkin lista ja voidaan laittaa, mutta ihan olisin sua juontokeikalle kysynyt.”

Hupsansaa. Tämän jälkeen olen oppinut KUUNTELEMAAN, mitä asiaa ihmisellä on. Aina. Loppu hyvin, kaikki hyvin – sain keikan ja tälle on naureskeltu jälkikäteen.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Yrittäjänä ja kahden pienen lapsen lähivanhempana vapaa-aikaa ei hirveästi jää. Lisäksi meillä majailee 4 suloista marsua.
Yleensä iltaisin, kun saan lapset nukkumaan joko joogaan tai otan lasin teetä (lue: punaviiniä) ja menen istumaan naapurin terassille. Joku ystävä saattaa myös poiketa tai soittelen heille. Joskus otan vielä läppärin esiin ja teen töitä tai hoidan yhdistyksen asioita.

Mistä haaveilet?

Menestyvän yrittäjyyden ohella haaveilen olevani julkisuudesta tunnettu vaikuttajapersoona. Tavoitteena on, että saan henkilökohtaiselle IG-tililleni vähintään 10 000 seuraajaa ja voin tehdä osana yritystoimintaa kaupallisia yhteistöitä. Lisäksi toivon, että samalla voin antaa seuraajilleni rohkaisua ja kannustusta elää itselle mieluisaa elämää välittämättä muiden mielipiteistä.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Olen enemmän hemmottelevien rantalomien ystävä kuin aktiivisten kaupunkilomien. Siksi Kreikan rannat houkuttelevat – toivottavasti piakkoin. Lisäksi hyvä ystäväni vaihto-oppilasvuodelta asuu Kanadassa ja sinne aion suunnata seuraavaksi.

Vinkkisi muille yrittäjille?

Mun salaisuus on musta huumori – sitä ei sovi unohtaa. ”Keikka se on peruttukin keikka” ja ”Tulos se on negatiivinenkin tulos” . Nämä olivat musiikki- ja tapahtuma-alan yrittäjien mottoja viime vuonna. Toivotaan, että tänä vuonna tilanne paranee! Jos siis olen joskus sarkastinen tai vinoilen, se tarkoittaa kohdallani pelkkää rakkautta. Ilman huumoria on hankala selvitä vaikeista ajoista.