Jäsenesittely: Maija Kelloniemi

Tänään esittelyssä on kaikenlaisesta haaveileva Maija, jolla ei ole koskaan tylsää.

Nimi: Maija Kelloniemi
Yritys: Maija Kelloniemi (tmi)
Yrityksen toimiala: Musiikinopetus ja kalevalainen jäsenkorjaus
Paikkakunta: Tampere
Yrityksen kotisivut: http://www.maijakelloniemi.com

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

Keväällä 2008 minulta kysyttiin, kiinnostaisiko minua työskennellä fysioterapiakeskuksessa, joka halusi tarjota asiakkailleen jotakin täydentävää hoitomuotoa. Olin opiskellut jäsenkorjausta vasta vuoden ja sen oli tarkoitus olla vain harrastus, joten hieman epäröin aluksi. Minulla on kuitenkin periaate, että jos kotoa asti pyydetään töihin, täytyy ainakin kokeilla! Opettajani kannusti myös käyttämään tätä tilaisuutta. Yksi edellytys oli toimia ammatinharjoittajana, joten perustin toiminimen.

Täysipäiväisesti ryhdyin yrittäjäksi vasta 10 vuotta myöhemmin, ja tässä välissä ehdin valmistua kahteen ammattiin, saada lapsia, mennä naimisiin ja tehdä töitä myös musiikin parissa. Tällä hetkellä yrittäjyys tukee parhaiten perheemme arkea, vaikka ei olekaan aina ihan helppoa yhdistää pienet lapset ja yksinyrittäjyys. Työskentelen tällä hetkellä siis jäsenkorjaajana (edustan kalevalaista koulukuntaa) ja annan yksityisopetusta kitaran soitossa ja musiikin teorian parissa.

Painopiste tuntuu vaihtelevan sen suhteen, kumpi on enemmän työ ja kumpi harrastus. Vuosi sitten ehdottomasti jäsenkorjaus oli ns. leipätyö, tällä hetkellä (osittain koronan vaikutuksesta) musiikki vetää puoleensa.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Luovuus sekä kyky kiinnostua (ja innostua) hyvin monenlaisista asioista. Minulla ei ole oikeastaan koskaan tylsää, tai sellaista hetkeä, ettei olisi mitään tekemistä!

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

En osaa eritellä yhtä kokemusta, mutta olen tavannut todella mielenkiintoisia ihmisiä ja kuullut heidän tarinoitaan. On myös todella palkitsevaa, kun löytyy ratkaisu siihen, miten voin auttaa jonkin tietyn vaivan tai oppimispulman kanssa. Jokainen hoitokerta ja soittotunti ovat tavallaan oppimistilanteita ja siksikin mielenkiintoisia, että kummassakaan työssä ei voi koskaan sanoa olevansa täysin valmis.

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Minulla on diagnosoitu ADD, ja minulla on autisminkirjon piirteitä. Näistä on minulle jonkun verran riesaa, mutta olen onnekas siinä suhteessa, että olen aika hyvin oppinut minimoimaan haitat ja maksimoimaan hyödyt. Esimerkiksi herkkyydestä, luovuudesta ja vaikkapa rohkeudesta kokeilla uutta on paljon apua hoitajana, yrittäjänä, muusikkona ja pedagogina.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Perheen ja ystävien kanssa. Tarvitsen myös säännöllisesti aikaa olla omissa oloissani. Rakastan lukemista, hyviä elokuvia ja tv-sarjoja sekä musiikkia. Tällä hetkellä en soita missään yhtyeessä, mutta treenaan kitaran soittoa ja sävellän. Pyrin myös liikkumaan päivittäin. Joogaan, kävelen, ja silloin kun korona sallii, käyn kuntosalilla. Vesijuoksu on myös mieluisa laji, mutta valitettavasti sekin on nyt ollut tauolla.

Mistä haaveilet?

Vaikka mistä! Ensi alkuun nyt siitä, että korona ei enää rajoittaisi elämää. Haluaisin myös saada valmiiksi ne sävellyssarjat, jotka ovat nyt kesken. Mökkiremontti olisi mahtava, ja ennen kaikkea se onnellinen aika, jota siellä sitten viettäisin ystävien, sukulaisten ja perheen kanssa. Haluaisin myös opiskella lisää, olen harkinnut hierojan opintoja ja musiikkipuolella Suzuki-metodi kiinnostaa.

Olisi myös hienoa tehdä musiikkiopetusmateriaalia nettiin, ja vaikka säveltää omaa opetusmateriaalia ja… mainitsinko jo, että minua kiinnostavat varsin monet asiat ja innostun helposti?

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Käsivarren Lapin kautta Norjaan, koska en ole siellä koskaan käynyt, vaikka olen kotoisin napapiirin tuntumasta.

Vinkkisi muille yrittäjille?

Ihmiskeho on siinä(kin) mielessä ihmeellinen, että se tottuu todella monenlaiseen jumiin, vaivaan ja jopa kipuun. Toki on hienoa, että näin on, se on tapa selviytyä. Huono puoli on se, että vaikka oman kehonsa kanssa on tekemisissä päivittäin, ei välttämättä tiedosta vaikkapa sitä, onko toinen hartia korkeammalla kuin toinen tai kiertääkö lantio.

Kannattaa käydä hoidattamassa itseään mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Kehosi on ensisijainen työvälineesi, siihen kannattaa panostaa. On aina helpompi ehkäistä kuin parantaa.

Motto?

Äitini isoäidin käyttämä sanonta: Asioilla on tapana järjestyä, viimeistään aikanaan.