Jäsenesittely: Tiina Kokki

Tänään esittelyvuoron saa itseään iloiseksi höpöttelijäksi kutsuva Tiina, joka on koronan myötä vaihtunut lähiuteliaaksi kotimaan matkailijaksi.

Nimi: Tiina Kokki
Yritys: Luova toimisto Piäni
Yrityksen toimiala: Markkinointi & viestintä
Paikkakunta: Tampere (ja muu maailma, kiitos internetin)
Yrityksen kotisivut: https://www.piani.fi

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

Olin “diginomadi” jo ennen kuin tiesin, mitä sana tarkoittaa. Olen siis paikkavapaasti kirjoitellut työkseni jo vuosikausia freelancerina. Piäni syntyi kuitenkin vasta alkuvuodesta 2021. Omassa yrityksessä yhdistyy toive pysyvyydestä, halu kasvattaa omaa osaamistaan vailla tiukkoja raameja, ja lupa leikkiä. Se on oma tapani koota kaikki oppimani yksiin kansiin ja jakaa hyvää eteenpäin.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Optimismi. Olen perusasetukseltani iloinen höpöttelijä, joka etsii mieluummin ratkaisuja ja oppeja kuin heittää hanskat naulaan ensimmäisen (tai sadannen) kolhun kohdalla.

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

Ensimmäinen puhelu potentiaaliselta asiakkaalta. Kotisivut oli hädin tuskin julkaistu, kun puhelin soi. Juttutuokio herätti ymmärtämään, että tämä on nyt totta, paremmin kuin yksikään YEL-lasku tai Y-tunnus oli tehnyt.

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Tipuin taivaalta 19-vuotiaana. Tarkemmin sanottuna karautin laskuvarjolla metsään ja mursin selkäni. Jälkikäteen ajateltuna kävin silloin melko samoja tunteita läpi kuin nyt yrittäjyyden alussa – tässä voi käydä todella huonosti, mutta jos henki ei lähde niin jatkan sitten niillä korteilla, mitä käteen jää. 😊

Miten vietät vapaa-aikasi?

Luen ja kirjoitan valtavan paljon. Samoilen metsissä, kuokin Kurpitsatalon kasvimaata, kudon ja ompelen, jumppaan ja kiipeilen, yksin ja yhdessä.

Mistä haaveilet?

Pispalanharjulla on auringonkukankeltainen talo. Muille aivan tavallinen mökki, minulle taivaallisen kaunis koti. Kun elämä heittelee, kävelen talon ohi ja mietin, että joku päivä minä vielä asun tässä.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Olen asunut ja matkustellut yli kymmenen vuoden ajan mitä ihmeellisimmissä kulttuureissa ja maisemissa. Etenkin koronan myötä huomaan, että kaukokaipuu on vaihtunut lähiuteliaisuudeksi.

Seuraavaksi reissulistalla ovat siis kotoisammat maisemat: Kolin kansallispuisto, Lapin ruskaretki, Turun saaristo, Saimaa, Ahvenanmaa.

Vinkkisi muille yrittäjille?

Yrittäjäksi ryhtyminen on pelottavaa osin, koska keskustelu yrittäjyyden ympärillä on usein kovin negatiivista. Erityisesti viime vuosien aikana pienyrittäjyydestä ei juuri muuta sanaa ole käytetty kuin “ahdinko”. Silti sinäkin olet yrittäjä, ja saat joka vuosi kollegoiksesi tuhansia muita pienyrittäjiä.

Aletaanko yhdessä muuttaa keskustelua positiivisemmaksi? Pelottelun ja “selviytymisen” sijaan puhutaan kovaan ääneen hyvistä puolista – siitä miksi sinä teet mitä teet, ja miksi se on sinulle tärkeää.

Motto?

Kerkko Koskisen sanoin: “Taivas palaa, minä en. Aion olla onnellinen.”