Vuoden 2021 Yrittäjänainen Birgitta Räsänen

Vuoden 2021 Yrittäjänainen Birgitta Räsänen

Pizzaa ja pastaa – mitä siinä on niin ihmeellistä? Birgitta Räsänen osti miehensä Kallen kanssa keskellä 90-luvun lamaa ravintolan – onko hullumpaa ideaa?


[su_quote cite=]Päivä kerrallaan on tehty töitä ja yritetty selviytyä, ja yhtäkkiä huomaat, että 30 vuotta on kulunut. Olen otettu mutta yllättynyt tästä tunnustuksesta. Tuntuuhan se kivalle, että joku ulkopuolinen huomaa ja huomioi oman työn tulokset.[/su_quote]


Ravintolabisneksen pyörittäminen lama-Suomessa ei ollut helppoa, mutta sinnikäs ja määrätietoinen työ tuotti tulosta, sillä velkojen maksamisen jälkeen he ovat systemaattisesti sijoittaneet pääomaa siltä varalta, että ”kun jotain sattuu, niin on jotain sukanvarressa”.

Ja vuonna 2020 sattui. Koronasulkujen iskiessä Pizzeria Napolissa tehtiin kuukauden mittainen perusteellinen siivous- ja remontointiprojekti, jonka aikana valmisteltiin ruuan ulosmyyntiä, mikä koitui ravintolan pelastukseksi. He eivät joutuneet lomauttamaan korona-aikana yhtään työntekijää, ja siitä voi syystäkin olla ylpeä.

Birgitan neuvot muille yrittäjille ja yrittäjänaisille ovat hyvin yksinkertaiset.

  1. Kuuntele asiakasta. Hyvä liikeidea ei menesty, jos et osaa resonoida asiakkaiden tarpeisiin. Jos asiakas haluaa pizzaan ananasta, myy sellainen pizza. Jokainen asiakas on tärkeä ja ansaitsee hyvän palvelun, jotta hän tulee myös takaisin.
  2. Tartu tilaisuuteen silloin kun se on käsillä. Ole joustava ja keksi luovia toimintatapoja tai ratkaisuja ongelmiin. Rohkea myynti ei ole tyrkyttämistä tai ahneutta.
  3. Jos liiketoiminta on ”lillukan varsia”, uskalla viheltää peli poikki. Yrittäminen ei ole helppoa, on tehtävä paljon töitä.
    Pizzeria Napoli jatkaa luottavaisin mielin toimintaansa vaikka korona ja ravintola-alaa säätelevät sosiaali- ja terveysministeriön päätökset aiheuttavatkin edelleen päänvaivaa.

Birgitta peräänkuuluttaa päättäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä paikkakunnan yrittäjiin silloin kun ollaan tekemässä esim. infrastruktuuriin liittyviä suunnitelmia. Mm. liikennesuunnittelussa ja pandemiarajoitusten soveltamisessa pitäisi enemmän konsultoida ennakkoon niitä, joiden liiketoimintaa rajoituksilla tai ratkaisuilla säädellään.

Birgitta toivottaa yrittäjänaisille menestyksellistä loppuvuotta ja kiittää kaikkia lämpimästi tästä huomionosoituksesta.


Pizzaria Napoli | www.pizzerianapoli.fi | IG: @pizzerianapolitampere | FB @PizzeriaNapoliTampere